Wandeling Luttenberg 24 sep. 2019

Op 24 september 2019 ontmoetten de (iets meer dan 20) deelnemers van de wandeling in en rond Luttenberg elkaar in Landbouwmuseum De Laarman. Na een korte uitleg door gids Agnes over de te wandelen route gingen we op pad en ‘beklommen’ de “kleine berg” waar Luttenberg naar genoemd is. Ook hier weer veel te vertellen over de omgeving, de begroeiing en het leven maar ook over vroeger. Hoe het er toe ging, m.n. in de landbouw (kleine boeren, veel kinderen) en hoe het, net als overal in Nederland, is veranderd in de tijd. We werden gewezen op typische plekjes in het landschap en zagen gebouwen die al meer dan eeuwenoud zijn w.o. een boerderij die verkozen is tot de mooiste van de oudste boerderijen in Overijssel. Na de wandeling was er koffie of iets anders in het museum en kregen we uitleg over de plannen die er zijn het museum te veranderen in een plek waar museale dingen te zien zijn maar ook de relatie tussen landbouw en voeding een plaats zal krijgen. Met heel veel enthousiaste vrijwilligers is er al veel werk verzet. Van 1 oktober 2019 tot 1 april 2020 zal het museum gesloten zijn om alle elementen van verbouwing, nieuwbouw en inrichting te kunnen uitvoeren. Een locatie om te onthouden!

Op de foto’s klikken om deze te vergroten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *